NOVA KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sremski front..gubici...

2 posters

Ići dole

Sremski front..gubici... Empty Sremski front..gubici...

Počalji  *Lune* Sre Maj 14, 2008 11:32 am

Izvesni Ugljesa Krstic tvrdi za Sremski front..veliki gubitci...*Terani smo kao stoka na klanicu bez imena i prezimena. Hiljade poginulih je sahranjeno u Sremu kao *nepoznat borac*.
Partizan, borac Dragoslav Dimitrijevic mu odgovara...*Rat nije piknik. U kom se ratu nije ginulo ? U prvom Balkanskom kod mesta Alinnci za sest sati Srbi su izgubili 1.548 vojnika...U Cerskoj bici izbaceno je iz stroja 16.304 osoba, a stradalo na hiljade ljudi, zena i dece od austrougarske vojske....iako srpsku vojsku nisu predvodili komunisti. Kod Cevrntije na Savi izbaceno iz stroja 6.366 vojnika....1914..210 oficira,8.o71 podoficir i 153.375 vojnika..U ratu 1914. uvedeno u 707.343 osoba, a stiglo je na Krf 151.828......*....*Kao borca na Sremskom frontu niko me nije terao kao stoku, kako uvredljivo pise Krstic. U partizane sam stupio dobrovoljno, iako sam bio maloletan, jer sam odrastao na kazivanjima oca dede rodjaka, komsija i ostalih koji su se borili u ratovima i pricali kako se ginulo i stradalo i da je bila cast poginuti za slobodu otadzbine.*....*A nacionalna tragedija je bila kada je u jesen 1944. Mihailovic svoju odmetnicku vojsku sa preko 15.000 mladica iz Srbije odveo u Bosnu, i na planini Trebavi ukljucio je u nemacko-ustaski front protiv partizana, da stiti odstupnicu Nemcima, a kada su se oni povukli aprila 1945, vojska mu je razbijena, i mnogi su ostavili svoje kosti po bosanskim gugrama. Ali se i to u antikomunistickim pisanijama bivsih ravnogoraca, medju njima i Krstica, ili njihovih pristalica precutkuje, ili istorija krivotvori kao u slucaju Sremskog fronta.*...

(neki dan sam i ja poslao vezano za ovu temu, ali Politika nije objavila, valjda zbog zavrsetka ..*Kukavice i kolaboranti mnogo ste digli glave...*

*Lune*

Broj poruka : 163
Datum upisa : 09.03.2008

http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Sremski front..gubici... Empty kad smo vec objavili detalj o ucescu ...

Počalji  *Lune* Čet Maj 15, 2008 4:07 am

cetnika na nemacko-ustaskom frontu 1944-1945..u Bosni, objavljujemo da je UO Republicke asocijacije za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta jednoglasno je doneo odluku da se novoustanovljena Ravnogorska nagrada, koja ce biti urucivana godisnje samo jednoj zasluznoj osobi, dodeli Danici Draskovic. Ova nagrada se dodeljuje za *izuzetan doprinos saznavanju istine i unapredjenju vrednosti i tradicije Ravnogorskog pokreta*. Istinu smo..pardon, mali deo istine smo izneli u gornjem pasusu..ona je inace mnogo *veca*...ne daju cetnici nagrade tek tako..!!

*Lune*

Broj poruka : 163
Datum upisa : 09.03.2008

http://www.theodora.com/flags/burning

Nazad na vrh Ići dole

Sremski front..gubici... Empty Re: Sremski front..gubici...

Počalji  Toti Pon Jun 30, 2008 5:30 am

Ma četnici i ljoticevci i nedicevci su nesporivo bili kvislinzi.
A kako to,pitaju mnogi:::
a ja kazem nije pitanje kako,vec zasto??
Pa kad im je kralj sa celom delegacijom bio isprcan(ovaj iskrcan) u velikoj britaniji...
A o cetnickom junastvu govori Hudson Duane T.-Bil(britanski obavestajac.Kao rudarski inzenjer je radio u Jugoslaviji.bio je jedno vreme u stabu Mihailovica,pa je kasnije uz pomoc partizana sa slobodne teritorije u martu 1944.prebacen u Britaniju...On govori o *junastvu četnika*
Jedan deo iz titove biogravije"Autobiografska kazivanja"
deo "kraj uzicke republike"
-Nemci ulaze u uzice.......tito se obraca Hadsonu(znamo kakav je otpor pruzan okupataru u tim trenutcima)
-Slušalte, recite mi sada ko vodi borbu protiv Njemaca,mi ili cetnici.
Nisam dobio odgovor.Izgledao je miran,ravnodusan,kao da ga se nista nije ticalo sto se oko njega zbiva...
Toti
Toti

Broj poruka : 44
Datum upisa : 03.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Sremski front..gubici... Empty Re: Sremski front..gubici...

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu