DANAŠNJI RADNICI I KLASNA SVEST?
4 posters
Strana 1 od 1
DANAŠNJI RADNICI I KLASNA SVEST?
Kakvo je vaše mišljenje: na kom su nivou klasne svesti današnje radnici?
Re: DANAŠNJI RADNICI I KLASNA SVEST?
Ja cu napisati o radnickoj klasi u nojoj sredini.
Dosta shvataju svoj polozaj, da je on sve tezi. Ali oni cute. svi se boje.
radnici da ce ostati bez posla, a oni nezaposleni cute jer se boje za za one kojhi rade. Tako da sve miruje i svi trpe.
Interesantna cinjenica je ta sto se za sve nalazi objasnjenje i uvijek prolaze na izborima ljudi koji su vec na vlasti u tom kraju.
zbog cega je ovakva situacija ne znam.
Dosta shvataju svoj polozaj, da je on sve tezi. Ali oni cute. svi se boje.
radnici da ce ostati bez posla, a oni nezaposleni cute jer se boje za za one kojhi rade. Tako da sve miruje i svi trpe.
Interesantna cinjenica je ta sto se za sve nalazi objasnjenje i uvijek prolaze na izborima ljudi koji su vec na vlasti u tom kraju.
zbog cega je ovakva situacija ne znam.
Re: DANAŠNJI RADNICI I KLASNA SVEST?
Situacija je takva zbog toga sto komunisti nisu ispunili svoj zadatak da deluju medju radnickom klasom, sireci ideje socijalizma koju vecina radnika ne shvata kao njihov identitet. Komunisticki lideri su se bavili pitanjima kao sto su: ko je izdajnik, a ko nije, ko ce da bude predsednik neke lokalne partije, a ko sekretar itd. Sve u svemu, nebitne stvari su se stavljale na dnevni red, a cesto ni njega nije bolo i radnicka klasa je ostala na cedilu. Niko od lidera komunista nije pomenuo pitanje delovanja clanova partije medju radnicima, niti je neki clan partije dobio zadatak da to radi. Sva se svodilo na to da trebamo posto poto izaci na izbore, a bez podrske sustinske snage koja bi nas podrzala - radnicke klase!
MIXI- Broj poruka : 42
Datum upisa : 02.03.2008
MIXI- Broj poruka : 42
Datum upisa : 02.03.2008
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu